Aceasta tarta cu dovlecel este o o reteta de tarta de prima varao fiind o rețeta simpla si usor de preparat avand un gust foarte bun.
Ingrediente:
250 gr. feta maruntita, 150 gr Gruyere, 1 foaie de aluat fraged de patiserie, 2-4 cepe verzi tocate marunt
4 linguri de ulei de masline, 300 gr.. dovlecel feliat, 3 linguri menta proaspata , 2 linguri marar, 10 rosii cherry taiate în doua, 100 ml .lapte , 200 gr.. iaurt grecesc, 2 oua, sare marina neiodata si piper proapsat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Inabusiti usor ceapa cu ulei de masline si adaugati apoi dovlecelul taiat, rosiile si,in final toate mirodeniile Intr-un castron bateti ouale adaugand apoi iaurtul, laptele, sarea si piperul. Apoi se adaugă branza feta maruntita si se amesteca bine. Ungeti bine cu unt o tava rotunda si intindeti bine foaia de patiserie. Pe deasupra puneti sosul de dovlecei sote cu ceapa si ierburi peste care se toarna amestecul cu feta și iaurt. Se presara cu branza Gruyere rasa si se coace timp de aproximativ 40 de minute, pana cand tarta este de bine colorata. Lasati-o sa se raceasca si serviti-o. Alaturi un castron de iaurt rece de iaurt grecesc.
Pofta buna/Kali Orexi!
Ingrediente:
250 gr. feta maruntita, 150 gr Gruyere, 1 foaie de aluat fraged de patiserie, 2-4 cepe verzi tocate marunt
4 linguri de ulei de masline, 300 gr.. dovlecel feliat, 3 linguri menta proaspata , 2 linguri marar, 10 rosii cherry taiate în doua, 100 ml .lapte , 200 gr.. iaurt grecesc, 2 oua, sare marina neiodata si piper proapsat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Inabusiti usor ceapa cu ulei de masline si adaugati apoi dovlecelul taiat, rosiile si,in final toate mirodeniile Intr-un castron bateti ouale adaugand apoi iaurtul, laptele, sarea si piperul. Apoi se adaugă branza feta maruntita si se amesteca bine. Ungeti bine cu unt o tava rotunda si intindeti bine foaia de patiserie. Pe deasupra puneti sosul de dovlecei sote cu ceapa si ierburi peste care se toarna amestecul cu feta și iaurt. Se presara cu branza Gruyere rasa si se coace timp de aproximativ 40 de minute, pana cand tarta este de bine colorata. Lasati-o sa se raceasca si serviti-o. Alaturi un castron de iaurt rece de iaurt grecesc.
Pofta buna/Kali Orexi!