miercuri, 15 decembrie 2010

Tort de ciocolata a la Spânzurafoame

Ingrediente:

900 gr. ciocolata menaj,1 pachet cu unt de 200 gr.,700 gr. zahar brun, un capetel de baton de vanilie, 900 gr. frisca batuta, 150 gr. nuca macinata, 300 gr. faina patiserie, 150-200 gr. fructe glasate, un picut de rom.

Mod de preparare:

Foi : 200 gr. ciocolata topita pe bain-marie cu 2 linguri de apa. Separat un pachet de unt de 200 gr. frecat cu 1/2 kg. zahar brun si un picut de vanilie.Se adauga pe rand 4 oua apoi ciocolata topita dupa care in ploaie 300 gr faina, un praf de sare si o nuca de drojdie dizolvata in lapte. Se amesteca pana compozitia capata consistenta buna. Se coc din aceasta compozitie 3 foi rotunde (diametrul 25)la foc mijlociu pt. 30 minute.
Crema: 700 gr. ciocolata topita pe bain-marie se amesteca treptat  cu 500 gr. frisca batuta cu putinel zahar , vanilie si rom , se poate adauga in crema si un pic de nuca macinata.
Se ung foile si se ansambleaza tortul , se decoreza cu fructe glasate si cu restul de  frisca