vineri, 6 mai 2011

Karamelamena ryzagalo-Budinca de orez caramelizata

Ingrediente:

Pentru caramel: 1 cana cu zahar brun,1 lingura suc de lamaie,3 linguri de apa; Pentru Budinca: 1 ½ cani faina de orez, 1 cana cu zahar,  400 ml lapte de cocos, 400 ml lapte condensat, 400 ml apa, ½ lingurita mastic (pisat cu zahar ca sa nu se lipeasca cum am mai spus), 2-3 linguri cu apa de portocale.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie neaderenta se adauga zahar, apa si suc de lamaie si se aduce la fierbere. Se da apoi focul la minim si se amesteca in mod constant pana cand zaharul brun se topeste si se leaga. Siropul acesta de caramel il golim intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-l intindem repede cu o lingura cat timp este fierbinte. Intr-o cratita se adauga laptele de cocos, lapte condensat, apa, faina, masticul si se amesteca pentru a se combina toate ingredientele. Punem apoi pe flacara mica si amestecam continuu cu un tel pana cand amestecul atinge punctul de fierbere. Se incinge cuptorul la mediu. Se toarnă budinca peste caramel si se coace timp de aproximativ 25 de minute sau pana cand incepe sa se umfle.Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Pentru a servi, umeziti un platou cu apa de flori de portocale, taiati in bucati budinca si rasturnati-o in asa fel incat partea caramelizata sa fie pe partea de sus. Bagati la frigider pentru cateva ore. Traditional se serveste cu frisca proaspat batuta, capsuni si fragi marinati in cognac si inghetata de mastic cu sahlep (Aceasta inghetata este o specialitate din din Cipru pe langa cea de trandafiri, puteti insa alege ce inghetata va place).

Kali Orexi!Pofta Buna!