sâmbătă, 23 iulie 2011

Melintzanosalata-Salata de vinete

Ingrediente:


3-4 vinete drepte, 1 ardei gras, 2 rosii, sare marina neiodata si piper dupa gust, zeama de lamaie, 3-4 catei de usturoi maruntiti, 1 ceapa maruntita finulei de masline extra virgin




Mod de preparare:


Se coc vinetele pe o plita pusa pe aragaz sau pe gratar in curte sau invelite in folie de aluminiu la cuptor. Cat sunt calde se scobesc de miez si se lasa la scurs cateva ore bune. Ardeiul si rosiile se coc la fel si se cojesc cat sunt calde. Dupa ce s-au racit si s-au scurs si vinetele le puneti pe un fund de lemn si le maruntiti fin cu tocatorul de vinete , la fel procedand si cu ardeiul; rosiile le taiati cubulete. Se pun apoi toate intr-un bol, se adauga restul de ingrediente si se freaca bine sa se albeasca vinetele. Adaugati cat ulei este necesar dar atentie sa nu le baltiti.Se aseaza in castronul de servit Se orneaza cu felii de rosii si se da la rece cateva ore inainte de servire.


Kali Orexi!Pofta buna!