sâmbătă, 28 mai 2011

Kotopita me prassa-Placinta cu pui si praz

Ingrediente:

Pentru aluat: 4 cesti de faina, ½ ceasca ulei de masline, 2 oua, 3/4
ceasca de apa, 3/4 lingurita sare marina neiodata, 1 ceasca branza Graviera rasa sau orice alta branza tare; Pentru umplutura: 1 piept de pui fara oase si piele fiert si taiat in bucati mici, 200 gr. branza Mizitrha sau Fetta maruntita, 100 gr. Graviera  sau alta branza tare rasa (aproximativ jumatate de cana), 2 oua, ½ ceasca ulei de măsline, 2 buc.praz, partea alba, fin taiata, 4-5 buc ceapa verde mai grosute tot asa fin taiate, 3 linguri faina, 1 ceasca supa de pui, 1 legatura marar fin taiat, 1 legatura patrunjel sau daca aveti kafkalithres taiat fin, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust, o nucsoara rasa. Uleiul de masline necesar  pentru ungerea placintei.


Mod de preparare:

Se prepara aluatul  si se lasa sa se odihneasca timp de o ora. Se fierbe pieptul de pui si se taie in bucati mici. Se incinge cuptorul la mediu. Intr-o tigaie adaugati 2 / 3 din uleiul de masline si inmuiati ceapa si prazul fara sa le ardeti. Se adauga faina si se amesteca pentru a forma un sos Roux. Adaugati supa de pui, amestecand continuu pana cand sosul se ingroasa. Se bat ouale separat cu o furculita si incet-incet turnam in Roux, amestecand continuu. Adaugati pieptul de pui si se condimentati cu sare, piper, nucsoara. Incorporati si Myzithra , Graviera ,adaugand si patrunjelul si mararul si  amestecati bine toate ingredientele.Impartiti aluatul in două parti, dar una mai mare decât celelalta. Rolluiti aluatul cu facaletul pentru a se potrivi cu o tava dvs. Ungeti cu ulei tava si asezati foaia mai mare ridicand un pic si pe marginile tavii. Puneti umplutura si neteziti-o frumos dupa care acoperiti cu cea de a doua foaie si inchideti aluatul. Ungeti cu ulei de masline pe deasupra, intepati din loc in loc cu furculita si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora. taiati placinta cat este calda in bucati potrivite pentru servit. Serviti cu o cana de iaurt de oaie alaturi.


Kali Orexi! Pofta Buna!