duminică, 10 iulie 2011

Galuste cu prune

Ingrediente:

500 gr. piure de cartofi, 1 ou, faina cat cuprinde, sare marina neiodata, 10 linguri de pesmet, 3 linguri de zahar, vanilie, rom sau scortisoara dupa dorinta, 1/2 kg. prune.


Mod de preparare:


Se face piureul din fulgi de cartofi se recoreste, se amesteca cu oul , sarea si cu faina pana se obtine un aluat care se deslipeste dupa palme. Se face sul si se taie in buc. late de 4 cm. fiecare bucatica se modeleaza in jurul unei prune. Gogoloaiele care se obtin se pun la fiert in apa cu sare. cand s ridica la suprafata apei se scot si se tavalesc prin pesmetul pregatit ca ma jos. In cateva linguri de ulei de masline incins se prajesc 10 linguri de pesmet pana se bronzeaza usor dupa care  se ia de pe foc si se mai adauga zahar si mirodenii dupa gust. Se servesc imediat.

Pofta buna!