luni, 29 noiembrie 2010

Miel umplut cu curmale

Ingrdiente:


O pulpa de miel dezosata ,5 linguri ulei de masline extravirgin, 4 cepe rossii mari  taiate, un pahar de curmale taiate, o legatura patrunjel maruntit, 2 lingurite pudra chimen ,doua de scortisoara, 10-12 rosii uscate, 8-9 catei de usturoi taiat, 3 linguri pasta de tomate, un pahar de vin rosu. 

Mod de preparare: 

O pulpa de miel dezosata se perpeleste un pic in tigaia cu ulei de masline incins. Se scoate si se pun in sosul ramas sa se perpeleasca 4 cepe taiate,usturoiul, un pahar de curmale taiate,patrunjelul, 2 lingurite chimen ,una de scortisoara. La sfarsit se adauga rosile uscate taiate in bucati si usturoiul taiat. Se face un sos din 3 linguri de pasta de tomate un pahar de vin o lingurita de chimen, scortisoara, sare si piper dupa gust si se lasa la foc micut 5-6 minute. Se umple mielul cu umplutura se pune in cratita.  Se face un sos din 3 linguri de pasta de tomate, un pahar de vin, o lingurita de chimen sare si piper si se toarna deasupra pulpei dupa care  se da la cuptor 1.5 ore. Daca a scazut prea tare sosul se mai pune putin vin. La sfarsit se scoate capacul se mai pun cateva curmale (cate doua pt. fiecare mesean) in sos si se mai lasa sa scada sosul 20 min. Se serveste cu cartofi copti.

Pofta buna!