joi, 2 iunie 2011

Fassolia salata-Salata de fasole boabe

Ingrediente:

350 gr. fasole medie de dimensiune inmuiata peste noapte, sare marina neiodata si piper proaspat macinat, 2 rosii taiate cubulete, o legatura cimbru uscat, patrunjel  sau kafkalithres si marar tocate fin, un pic de oregano proaspat, zeama de lamaie, o legatura ceapa verde si una de usturoi (puteti inlocui si cu ceapa si usturoi uscate), o cutie de ton maruntit in suc propriu (optional)


Mod de preparare:


Lasati fasolea la inmuiat peste noapte. A doua zi o scurgeti de zeama in care a stat, adaugati apa proaspata si legatura de cimbru si  o fierbeti adaugand si 1/4 lingurita bicarbonat. Luati spuma care se face la suprafat cand incepe sa fiarba. Scurgeti apa si inlocuiti cu alta calduta si cu bicarbonat de 2 ori. In a treia apa nu mai puneti bicarbonat ci sare cam 3/4 lingurita. Se fierbe pana se inmoaie dar atentie sa nu se sfarame, timpul fiind in functie de fasolea folosita.Atunci cand este gata o luati de pe foc si o lasati sa se raceasca dupa care o scurgeti. Rasturanti-o apoi in castronul des servit, adaugati ulei de masline,zeama de lamaie, testati cat este de sarata si mai adaugati daca este nevoie, presarati ceva piper. Adaugati apoi ceapa si usturoiul maruntite, mararul,patrunjelul si oregano tocate fin si rosiile. dati la rece macar 1/2 ora si serviti alaturi de un gratar (daca serviti cu preparate din carne nu mai puneti in compozitia salatei ton) sau un peste la gratar sau cuptor.


Kali Orexi!Pofta buna!