vineri, 4 februarie 2011

Saltsa gia Psari -Sos cu tomate pentru peste

Ingrediente:

1/4 ceasca ulei de masline (cel cu mirodenii in el),2 cepe mijlocie taiate solzisori,3-4 catei de usturoi maruntiti ,2 morcovi taiati rondele,1 legatura mare patrunjel,2 tulpini de telina maruntite bine, 1 lingurita oregano uscat, 1 lingurita menta uscata,3-4 rosii taiate bucati mai mici, 2 lingurite pasta de tomate,sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust, o cana  vin alb sec.


Mod de preparare:

Sotati ceapa si usturoiul 2-3 minute fara sa le ardeti in ulei de masline bine incins,adaugati morcovii, patrunjelul oregano,menta si telina si mai tineti pe foc cateva minute adaugand insa si putina apa ca sa se inabuseasca bine.Adaugati rosiile si pasta de tomate, precum si vinul si lasati pe foc mediu pana cand toate legumele s-au fiert bine (atentie sa nu scada prea mult si sa se prinda de fundul tigaii). Luati de pe foc si cu ajutorul unui blender faceti un piureu din aceasta compozitie pe care-l puneti inapoi pe focul mediu, condimentati cu sare si piper si-l tineti pana se ingroase bine, amestecand continuu sa nu se lipeasca de fundul tigaii. In acest moment luati de pe foc si turnati sucul de lamaie, mai amestecati un pic si gata sosul este gata de servit.Serviti alaturi de pestele si legumele fierte.

Kali Orexi! Pofta Buna!