duminică, 12 iunie 2011

Tsipoura me kapari-Platica umpluta cu capere la cuptor

Ingrediente:


4 pesti potrivit de mari, 1 sau 2 borcane de capere murate si tinute un pic in apa sa se desareze, 1 legatura ceapa verde si una de usturoi verde, una de patrunjel sau kafkalithres, 2 lamai, sare si piper dupa gust, ulei cat este necesar.


Mod de preparare:


Se curata si se spala bine pestii. Se lasa la zvantat pe un platou. In acest timp intr-un castron amestecam caperele cu patrunjelul taiat fin, ceapa si usturoiul verde maruntite tot fin. Asezonam cu un picut de sare si piper proaspat macinat, stropim cu un pic de ulei de masline si cu zeama de la o lamaie si amestecam bine.  Cu acest amestec umplem pestii. Ii asezam pe o tava unsa in prealabil cu unt, ii crestam un pic ca sa intre in carne uleiul amestecat cu mirodenii amestecat cu zeama lasata de la amestecul de umplere cu care-i stropim, ii presaram cu un picut de sare sa devina pielea crocanta si ii dam pentru aproximativ 30 minute in cuptorul incalzit la mediu. Eu i-am tinut inveliti in folie de aluminiu si a mers mai repede dar se poate si fara. Servim pestii calzi stropiti din abundenta cu lamaie cu garnitura de cartofi noi fierti stropiti cu ulei de masline cu mirodenii in el si presarati cu cimbru uscat si cu o salata de sezon (cum ar fi http://papagheorghiu.blogspot.com/2011/06/roka-kai-marouli-salata-salata-verde-si.html) alaturi si bineinteles cu un pahar de Retzina.


Kali Orexi!Pofta buna!