vineri, 23 septembrie 2011

Kalasouna-Placinta cu branza si ceapa din insula Folegandros

Kalasouna este placinta cu branza,un produs traditional in insula Folegandros.Daca mergeti pe acolo (si merita pentru ca este foarte frumos) incercati si acest preparat delicios.

Ingrediente:


un pachet e aluat fraged si unul de foi de placinta, 4 cani de branza  Mitzithra rasa sau daca nu aveti puteti folosi branza Feta maruntita, 2 oua batute energic, 4 - 5 cepe mari rase, ulei de masline pentru ungerea foilor, piper proaspat macinat dupa gust, olegatura de patrunjel si una de busuioc maruntite, un varf de cuţit de sare (optional - depinde de cat este de sarata branza).
recipe:Cheese and onions pie

Mod de preparare:

Se clateste ceapa rasa cu multa apa pentru a mai reduce gustul puternic. Branza se amesteca cu ceapa, sarea si ouale,patrunjelul si busuiocul. Ungeti o tava dreptunghiulara de copt cu ulei. Incepeti sa intindeti foile prima fiind o foaie de aluat fraged pe care o veti unge cu ulei. Se toarna amestecul. Acoperiti amestecul cu un cateva foi de placinta unse fiecare cu ulei.


Ultima o lasati pe pereti in jos unind-o cu cea de aluat fraged pentru a sigila bine preparatul.Taiati in bucati dreptunghiulare bune de servit si dati la cuptorulincens binesi lasat apoi la mediu pana cad se facbine foile.


Kali Orexi !Pofta Buna!
Kalo Sabbatokuriako!Weekend minunat!