duminică, 4 septembrie 2011

Papagheorghiu choirino- Porc a la Papagheorghiu

Ingrediente cam pt. 8 portii:

2 kg  (jambon putin afumat) taiata in cuburi, 1 / 4 ceasca de ulei ,de msline extravirgin cu condimente, 2-3 catei de usturoi (zdrobiti),1 ceapa fin tocata, 1 lingura faina,1 lingurita oregano uscat,sare marina neiodata, piper,1 / 2 cana vin alb sec,1 cana de rosii rase, 1 / 2 kg dovlecei (zucchini), taiati în felii, 1 ceasca branza feta maruntita
1 kg  cartofi felii.


Mod de preparare:


Intr-o tigaie mare se prajeste carnea si se adauga ceapa si usturoiul. Prajiti timp de 2-3 minute. Se amesteca impreuna rosiile cu vinul, faina, sarea, piperul si oregano si se  adaugă in tigaie. Lasati la gatit pe foc mediu pentru 30 min (pana cand carnea este pe jumatate fiarta). Intr-un vas uns cu ulei asezati cartofii si dovleceii.Terminati cu un strat de feta. Aşezaţi carnea pe partea de sus , pe deasupra sosul. Se acopera cu folie si se coace intr-un cuptor lasat la mediu pentru 30 de minute, pana cand cartofii sunt facuti bine si carnea moale. serviti cu paine neagra praspata si un pahar de Retzina rece.

Kali Orexi!Pofta buna!