luni, 14 noiembrie 2011

Gamopilafo - Pilaf cretan pentru nunti

Acest pilaf servit la nuntile cretane este gatit in zeama de carne si oase adaugandu-se si unt de capra/oaie pentru a da un gust deosebit.

Ingrediente pentru 5 portii:

0.5 kg. carne de miel, 300 gr carne de pasare, 2-4 gambe de miel care dau gust bun  1.1/2 cana orez, 2 linguri de unt proaspat de capra sau oaie, zeama de la o lamaie, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust.

Mod de preparare:


In doua vase separate fiebeti carnea taiata in prealabil in bucati mai mici impreuna cu gambele de miel si cu niste frunze de dafin si cateva boabe de piper. Dupa ce s-a facut scoateti carnea pastrand zeama. Fierbeti in continuare atata zeama combinata din cele doua cat va este necesar (1orez:3 zeama) si adaugati-i si un pic de sare si piper macinat. Puteti pune acum si orezul si continua fierberea pe foc mic si cu sita pana cand orezul a absorbit toata zeama. Cand este gata luati de pe foc adaugati zeama de lamaie si amestecati. Incalziti apoi si untul si puneti-l pe deasupra. Mai amestecati o data acoperiti vasul si infasurati-l intr-un prosop si lasati-l la odihna pentru 10 minute sa se absoarba toate lichidele si sa se racoreasca.Taiati carnea in bucati cat de mici si serviti in farfurii intinse cu pilaful alaturi, bucati de Fetta si paine neagra proaspata si bineinteles un vin alb Plyto sau un paharut de rachiu Tsikoudia dupa cum va place.



Kali Orexi Pofta Buna!