sâmbătă, 26 martie 2011

Keftedes-Chiftele prajite

Ingrediente:



800 gr. carne tocata (amestec de vita ,oaie si porc), 700 gr. cartofi albi curatati si dati pe razatoarea fina, 1 ceapa mare, 1 legatura maraar,una de patrunjel, cateva fire de busuioc si menta toate maruntite (puteti sa puneti si uscate)1/2 nucsoara rasa, 2 lingurite scortisoara,3-4 linguri pesmet, 2 oua ,sare si piper dupa gust.


Mod de preparare:


Daca nu puteti toca dvs carnea este bine sa o luati de la un macelar de incredere care v-o toaca in fata dvs. Se amesteca carnea intr-un castron cu toate ingredientele pana la inglobare (atentie cartofii dupa ce se dau pe razatoare trebuiesc bine scursi prin strangere in pumni).Daca compozitia este prea zemoasa mai puteti pune pesmet. . Se netezeste bine supprafata, se toarna un strat subtirel de ulei de masline si se da la frigider pt. cateva ore bune. Dupa aceasta se fac mici chiftelute de forma alungita daca mergem la iarba verde sau rotunde daca avem musafiri si se prajesc in ulei fierbinte de palmier fara a se mai da insa si prin faina care arsa nu prea este buna pentru sanatate.cand le scoateti sa le puneti intr-un castron in care ati pus servete de hartie ca sa absoarba excesul de grasime.Traditional se servesc cu iaurt de oaie alaturi , cu cartofi prajiti si Horiatiki Salata.




Kali Orexi!Pofta Buna!