duminică, 13 februarie 2011

Kotopoulo Rolo-Rulouri de pui umplute

Ingrediente:

Un piept de pui fara pielita si oase, o rosie, un ardei gras rosu, cateva bucati de bacon, 100 gr. branza Graviera sau alta branza tare,cateva masline fara samburi un picut de ulei de masline extravirgin, sare si piper dupa gust, oregano si menta uscate, 1 lamaie .


Mod de preparare:

Se spala bine pieptul de pui, se da cu sare si piper. Ardeiul se taie in fasii, eliminandu-se semintele, iar rosia in bucati rotunde. Branza se taie in felii subtiri, iar baconul in jumatate. Se pune pieptul de pasare pe spate pe o foaie de aluminiu unsa in prealabil cu ulei de masline si se tapeteaza cu bucatile de bacon puse una langa alta ,deasupra se pun bucatiile de ardei si de rosii iar peste bucatiile de branza si felii de masline. Se asesoneaza din belsug cu oregano si menta uscate  se inpatureste si se leaga cu sfoara dupa care se inveleste cu folia de aluminiu.Se pune intr-o tava sau un vas termoresistent in care am pus putina apa si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40. Dupa aceasta se desface folia si se mai lasa la cuptor pana cand puiul capata o culoare maroniu aurie frumoasa fara a se arde. Cand este gata se taie in bucati se stropeste cu multa lamaie si se serveste alaturi de un piureu de cartofi si o Horiatiki Salata (cum am prezentat mai zilele trecute). Daca nu mai aveti treaba beti si un paharel de vin alb demisec langa.

Kali Orexi ! Pofta buna!