vineri, 29 iulie 2011

Portokali kai fraoula tourta-Prajitura cu portocale si capsuni

Ce avem nevoie:

250 de grame  unt moale, 1 cana zahar brun, 4 oua, 3 portocale medii,  1 cana pasta  de capsuni, 3 cani de faina, ceva faina de porumb, un varf de cutit  sare, 1 lingurita praf de copt, 1 / 2 lingurita bicarbonat de sodiu
o bucata pastaie de  vanilie, zahar pudra pentru a presara pe partea de sus

Cum facem:

Se incalzeste cuptorul la mediu. Cerneti faina, cu făină de porumb, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca in aceasta compozitie vanilie si sare. Taiati portocale la jumatate si apoi din nou la jumatate si  eliminati orice seminte, daca este cazul. faceti-le piure intr-un procesor de alimente. Capsunile transformati-le intr-o pasta prin presare. Bateti untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugati ouale unul cate unul dupa care adaugati si piureul de portocale si pulpa de capsuni si  amestecati. Acum puteti adauga si ingredientele cernute. Amestecati bine si turnati intr-o forma de tarata siliconata. Coaceţi timp de 1 ora si 20 de minute sau pana cand un cutit introdus in mijloc iese curat. Scoateti cand este gata si lasati pe un raft de sarma sa se raceasca. Se presara niste zahar pudra pe partea de sus.


Kali Orexi!Pofta buna! 
Kalo Sabbatokuriako!Weekend minunat!