luni, 30 mai 2011

Babalas-Savarina

Ingrediente:

Pentru blat: 8 oua, 8 linguri de pesmet, 8 linguri de zahar, 1 lingura de faina, rom si vanilie dupa gust; pentru sirop: 2 cani de apa si o cana de zahar; Pentru umplut: 5 linguri de gem de caise; pentru decorat: 1/2 kg. de frisca batuta cu 4 linguri de zahar si un pic de rom si vanilie.




Mod de preparare:



Se amesteca si se bat galbenusele cu zaharul pana se fac spuma, se adauga pesmetul si faina in ploaie, apoi albusele batute spuma si se amesteca usurel. Se rastoarna intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc pentru savarina  sau in forme mici indivifuale. Se da la copt in cuptorul incins la mediu si se tine circa 40 minute in functie de cuptor. se incearca cu paiul. se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racorit se pune pe un patou de servit si se toarna peste blat siropul facut cu apa si zahar (atentie acesta trebuie sa fie racorit insa). Dupa ce s-a imbibat siropul, se unge cu gem pe deasupra. Se orneaza cu frisca si se da la rece. Daca ati folosit o forma cu gaura la mijloc aceasta trebuie umpluta si ea cu frisca.

Kali Orexi!Pofta Buna!