luni, 11 aprilie 2011

Revithosalata , me Chard kai tarama- Salata Epidesmoi-Salata de naut si anghinare in combinatie cu Salata Taramas si Sardele marinate

Ingrediente:

250 de grame naut (pentru simplificare luati naut conservat), 3 linguri ulei de masline extravirgin sau daca aveti si gasiti sigur prin Grecia: Agourelaio
-care este un ulei de masline necoapte din prima presa, 150 de grame Cardon-Anghinare de gradina se gaseste prin piete,1 legatura ceapa verde fin taiata,1 legatura usturoi verde fin taiat,1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita ghimbir proaspat ras,1 anghinare taiata in bucati mici,3-4 ridichii taiate in bucati mici,1/2 mar verde taiat in bucati mici,1 cana de verdeata proaspata (amstec de baby spanac,coriandru,patrunjel, marar), 1 lingura de stafide negre.Sare marina fara iod si piper proaspat macinat Pentru garnisire Taramas Salata amestecata cu zeama de la o lamaie si cu niste Agourelaio, (sau ulei extravirgin de masline). Daca se doreste se mai poate turna niste Agourelaio sau ulei extra virgin si pe deasupra. LA servire cateva sardele marinate.

Mod de preparare:


Se tine la inmuiat nautul peste noapte.A doua zi se freaca intre maini si se calteste cu apa prospata pentru inlaturarea pilitelor. Se da in cateva clocote si se firbe eliminand spuma . Cand nu mi apare spuma se scurge se adauga apa proaspata incalzita si se fierbe si in continuare pana se inmoaie dupa care se scurge si se lasa la rece. Se spala se scurge si se taie Cardonul.Se curata apoi anghinarea si merele se taie in bucati mici si se pun intr-un bol cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida.Amestecati uleiul cu zeama de lamaie si mestecati pana la consistenta unui sos.Incalziti apoi intr-o tigaie si caliti ceapa si usturoiul 2-3 minute.Adaugati apoi anghinarea si la sfarsit Cardonul. Mestecati de 2-3 ori dupa care adaugati nautul si condimentati cu sare si piper.Puteti lua acum de pe foc si adauga mere, ridichi,stafide si verdeturile proaspete si amesteca cu sosul taramas. Adaugati la servire Sardele marinate.

Kali Orexi!Pofta Buna !