luni, 28 februarie 2011

Renga salata opos to Piraeus-Salata de heringi ca in port la Pireu

Ingrediente:

4 heringi afumati ( de preferat insa fileuri deoarece heringii au foarte multe oase fine),500 gr. cartofi albi, 2 legaturi de ceapa verde, 2 ardei grasi diferit colorati taiati in ineluse,1 legatura patrunjel si una de marar taite fin, 1 lingurita oregano uscat, 4 linguri ulei de masline extravirgin,2 linguri otet balsamic,1.1/2 cana lapte.
lapte

Mod de preparare:


Se inmoaie heringii in lapte suficient pentru a-i acoperi si se tin la rece timp de 8 ore, dupa care se scurg si se lasa la zvantat, taindu-se apoi in bucati mici(daca sunt intregi se indeparteaza pielea ,oasele capetele si cozile si se taie apoi  in bucati mici). Fierbeti cartofii intregi in coaja, ii curatatai apoi si ii taiati in sferturi. Intr-un bol mare, amestecati cartofii, ceapa taiata grosolan, ardeii grasi taiati tot grosolan, mararul, patrunjelul si busuiocul cu heringul  adaugand si otetul si uleiul.. Puteţi adauga sare
( dar heringul afumat este un peste sarat  asa ca mai intai testati) si piper dupa gust. Alaturi un paharel de Tsipouro sau de Ouzo si o Horiatiki Salata.

Kali Orexi!Pofta Buna!