luni, 6 iunie 2011

Mesoyiaki Omeletta-Omleta Mediteraniana

 Ingrediente:

300gr spanac, 2 lingurite unt, 5 oua, 8 rosii chery taiate in sferturi, 100 gr Fetta maruntita cu furculita, piper proaspat macinat.


 



Mod de preparare:

Spalati bine spanacul cu apa din belsug. Puneti-l apoi intr-o craticioara doar cu apa care se mai scurge de pe frunze, acoperiti si gatiti un pic la foc mediu pentru 5 minute, scuturand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
Puneti apoi intr-o strecuratoare si presati incercand sa scoateti cat mai multa apa posibil.Taiati-l in bucati mici si dati-l de o parte. Topiti untul intr-o tigaie, bateti energic ouale presarati piper proaspat macinat si rasturnati-le in tigaie unde le tineti pe foc mediu pt. 1 minut. Reduceti caldura si presarati inca un pic de piper,spanacul, rosiile si fetta peste oua. Continuati prajirea pana cand omleta este bine facuta iar branza este topita. O scoateti din tigaie, o inpaturiti si o asezati pe farfuria de servit. Serviti cat este calda cu o salata de sezon alaturi.


 Kali Orexi! Pofta buna! Kali Ebdomada! O saptamana super!