tag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.comments2023-09-23T11:16:05.517+03:00La Papa GheorghiuPapa Gheorghiuhttp://www.blogger.com/profile/02159550624738187853noreply@blogger.comBlogger147125tag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-53909529756220924252018-02-07T19:44:02.185+02:002018-02-07T19:44:02.185+02:00foaaarrrrte bune!foaaarrrrte bune!Vintage 4 Uhttps://www.blogger.com/profile/06491039655921039605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-86498675241773683912018-01-29T19:59:10.094+02:002018-01-29T19:59:10.094+02:00Buna seara nu este grecesc, Habar nu am de unde pr...Buna seara nu este grecesc, Habar nu am de unde profine si noi il avem tot din familie, Este adevarat o adaptare pentru mile-feuille.Papa Gheorghiuhttps://www.blogger.com/profile/02159550624738187853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-58435599571318985862018-01-29T18:48:46.707+02:002018-01-29T18:48:46.707+02:00Acest tort l-am gasit intr-un caiet vechi al unei ...Acest tort l-am gasit intr-un caiet vechi al unei matusi. E o reteta ff interesanta, si nu stiam ca e grecesc de origine. E totusi un fel de adaptare a clasicei mille feuille . Seamana si cu Napoleon la aspect. Aveti mai multe detalii despre reteta? Cum se numeste in greceste? E un tort des intalnit pe mesele grecilor? Giuliahttps://www.blogger.com/profile/09415057692304248484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-82929222344466440632017-03-12T08:38:55.975+02:002017-03-12T08:38:55.975+02:00Fara smantana.Fara smantana.Papa Gheorghiuhttps://www.blogger.com/profile/02159550624738187853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-54649796846674220612017-03-12T08:38:02.535+02:002017-03-12T08:38:02.535+02:00E mai bine sa folositi doar galbenusul.E mai bine sa folositi doar galbenusul.Papa Gheorghiuhttps://www.blogger.com/profile/02159550624738187853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-46311130386382545782017-03-11T18:36:56.276+02:002017-03-11T18:36:56.276+02:00Buna ziua!Am descoperit din întâmplare blogul dvs ...Buna ziua!Am descoperit din întâmplare blogul dvs si ma bucur mult.<br />As vrea sa va întreb, legat de această rețetă. ..daca ouale din avgolemono se pun întregi ,sau doar gălbenușurile. Se poate adăuga si smântână acră ca la ciorba de burtă?<br />Voi reveni cu siguranță pe blogul dvs si probabil si cu întrebări. Sunt o mare admiratoare a Greciei si implicit a bucătăriei sale.O zi frumoasă! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09855882097018337626noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-52250968189306177832017-01-05T16:18:39.387+02:002017-01-05T16:18:39.387+02:00Felicitari pentru blog. De aici am aflat ce este m...Felicitari pentru blog. De aici am aflat ce este mazagranul. Nu stiam. Multumiri.Felicia Dragusinhttps://www.blogger.com/profile/05085981139595681888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-37519366810810068022016-10-24T12:28:47.329+03:002016-10-24T12:28:47.329+03:00Cand se adauga toate restul de ingredienteCand se adauga toate restul de ingredientePapa Gheorghiuhttps://www.blogger.com/profile/02159550624738187853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-33370762633172284632016-10-24T12:27:48.981+03:002016-10-24T12:27:48.981+03:00Din pacate nu va pot ajuta.I-am intrebat si pe pri...Din pacate nu va pot ajuta.I-am intrebat si pe prietenii mei greci din Creta care traiesc pe la noiPapa Gheorghiuhttps://www.blogger.com/profile/02159550624738187853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-22454079680368423462016-10-24T12:02:57.028+03:002016-10-24T12:02:57.028+03:00Buna ziua,
Stiti cumva de unde se poate comanda p...Buna ziua, <br />Stiti cumva de unde se poate comanda painea Paximadi in Romania ?Am incercat sa caut online, dar nu este niciunde disponibila :(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09242072860738012835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-89150214971329272132016-09-26T10:30:17.637+03:002016-09-26T10:30:17.637+03:00Si ardeii iuti când se amesteca?Si ardeii iuti când se amesteca?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13565027855671543206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-8449944471067438812016-08-30T10:09:24.377+03:002016-08-30T10:09:24.377+03:00minunat,doar ce am citit reteta si imi ploua-n gur...minunat,doar ce am citit reteta si imi ploua-n gura de pofta!!! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14332948530120194760noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-30429450686108079132016-07-28T00:14:53.735+03:002016-07-28T00:14:53.735+03:00este kokoretsi 100%, acum cateva zile am mancat in...este kokoretsi 100%, acum cateva zile am mancat in Grecia aproximativ in forma asta, difera un pic reteta de la regiune la regiuneDorian Raduhttps://www.blogger.com/profile/07756828195416731465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-11265543146175366392016-06-16T13:22:18.220+03:002016-06-16T13:22:18.220+03:00Si cu niste convusti alaturi si multa bereSi cu niste convusti alaturi si multa berePapa Gheorghiuhttps://www.blogger.com/profile/02159550624738187853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-10641337432035242432016-06-16T12:20:26.158+03:002016-06-16T12:20:26.158+03:00La Rest.Berlin se minca salata berlineza cu hrean!...La Rest.Berlin se minca salata berlineza cu hrean!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09538450525372984054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-37494656712108521722014-04-22T10:02:28.651+03:002014-04-22T10:02:28.651+03:00Buna ziua. Datorita reliefului Greciei se cresc ma...Buna ziua. Datorita reliefului Greciei se cresc mai mult oi si capre deci branzeturile provin din acest tip de lapte. O branza gen Tvorog care se face din lapte de vaca nu stiu sa existe , exista ceva proaspat de genul Mizithra sau Anthotiro (dar sunt facute cu lapte de oaie si capra). Sunt foarte putine produse din lapte de vaca gen :<br /><br />Metsovone este una dintre puținele vacii brânzeturi din lapte de Grecia și ca si Kasseri face parte din grupul de branzeturi filate . Numită după orașul de la munte din Metsovo , este o adaptare a branzei italienesti Provolone. Se tine catreva luni la maturat in beciuri dupa care se afuma natural si se sigileaza cu parafina.<br />O altă branză din lapte de vacă este San Michali , provine din insulele Syros . Acesta este o moștenire de la călugării venețieni care au venit pe insulă în 1500. Si acum se mai pastrează rasa de vaci adusă de acestia. Brânza are o crustă naturală , cu găuri mici și gust untos pronunțat , dar există o aromă subtilă ce aminteste de parmezan .<br />Alt branza dar tot tare la care se foloseste lapte de vacă este Graviera . Există trei tipuri de Graviera: de Agrafon , de Kritis și de Naxou . Graviera Agrafon , a apărut in munți Agrafa din Grecia Centrală , fiind o mostenire a turmelor de nomazi care cutreierau zona acum secole . La maturitate această brânză are o aromă de nucă ,este ușor sărată și unt și este o excelenta brânză de servit cu fructe . Graviera Kritis se face pe insula Creta . Din insula Naxos din Ciclade , vine de asemenea, de la mostenirea venețiană Graviera Naxou care are o oromă de migdale. este mai soft decat Graviera făcută din lapte de oaie , Graviera Naxou merge bine cu fructe cum ar fi pere . Papa Gheorghiuhttps://www.blogger.com/profile/02159550624738187853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-91974830977946366002014-04-21T22:25:02.641+03:002014-04-21T22:25:02.641+03:00exista brinza de vaci (tvorog) in Grecia, si cum s...exista brinza de vaci (tvorog) in Grecia, si cum se numeste? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-67757380343206173582013-12-23T23:18:02.880+02:002013-12-23T23:18:02.880+02:00este bunaeste bunaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-23928283786650665182013-11-02T19:35:55.154+02:002013-11-02T19:35:55.154+02:00extraordinara reteta de pregatit sambata...si de s...extraordinara reteta de pregatit sambata...si de savurat duminica....delicioasa...<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-3919070677096580192013-05-24T17:03:50.108+03:002013-05-24T17:03:50.108+03:00ευχαριστώ!ευχαριστώ!PAPAGHEORGHIUhttp://papagheorghiu.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-24265084376584161562013-05-24T14:58:19.571+03:002013-05-24T14:58:19.571+03:00καλή όρεξη!καλή όρεξη!danielanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-60461793247171159792012-07-15T20:20:36.585+03:002012-07-15T20:20:36.585+03:00Inca o reteta simpla, parfumata, aromata! O combin...Inca o reteta simpla, parfumata, aromata! O combinatie autentica intre caise si rozmarin. Felicitari! Am probat multe retete de pe acest blog si toate au fost surprinzator de gustoase.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-26957107026290221812012-06-28T08:11:13.013+03:002012-06-28T08:11:13.013+03:00yummiiii....yummiiii....Alex Pavermanhttps://www.blogger.com/profile/03051739731185294216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-30224651101047863862012-05-29T18:28:45.503+03:002012-05-29T18:28:45.503+03:00O reteta simpla si buna cum ne place noua,felicita...O reteta simpla si buna cum ne place noua,felicitari!Pacat ca nu mai este leurda pe piata ca tare as fi vrut sa o fac,asa ca ramane pentru anul viitor!O zi placuta in continuare!simplu si bunhttps://www.blogger.com/profile/17326478845185074155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4763007895960166513.post-1093538872600736892012-05-22T16:33:45.245+03:002012-05-22T16:33:45.245+03:00interesanta reteta, nu m-am gandit niciodata sa fa...interesanta reteta, nu m-am gandit niciodata sa fac risotto cu capsuni!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12912835927243719753noreply@blogger.com