marți, 31 mai 2011

Kourabiedes

Ingrediente:

Un pachet cu unt la temperatura camerei, 1/2 ceasca migdale sau nuci macinate, galbenusul de la un ou, 1/4 ceasca zahar pudra+cat este necesar pentru pudrat, cateva cuisoare macinate, 2 cesti faina, 1 pachet praf de copt, un pic de vanilie si un pic de nucsoara rasa, apa de trandafiri.



Mod de preparare:


Frecati untul spuma cu mixerul sau cu mana depinde cum va place. Adaugati apoi restul ingredientelor, pe rand, amestecand cu grija pana cand sunt incorporate. Consistenta ar trebui sa nu fie prea compacta si tare , dar nici nici prea molicica. Daca este prea moale, se mai poate adauga faina, cate putin. Formati din acest aluat bile de 2-3 cm,pe care le aplatizati. Faceti o gaura la mijloc puneti o lingurita de nuci si inchideti la loc. Le asezati in tava tapetata cu hartie de copt cu spatiu intre ele deoarece cresc in volum. Dati la cuptorul bine incins cu focul la mediu si coaceti pana se rumenesc. Le lasati un pic sa se racoreasca, le ungeti cu pensula cu apa de trandafiri, le lasati sa se raceasca din bine dupa care  le scufundati in zaharul pudra iar la sfarsit le mai si pudrati din abundenta cu zahar pudra.

Kali Ebdomada! O saptamana super!