miercuri, 30 martie 2011

Gemista apo Kriti-Legume umplute ca in Creta

Ingrediente

4 rosii mari , 4 cartofi  ,4 ardei grasi, 1 dovlecel mare sau 2 mici , 1 pahar de vin,1/2 pahar  ulei de masline extravirgin cu mirodenii,1 ceapa , o jumatate de lamaie , un pic pasta de tomate , fenicul sau marar, patrunjel, menta, sare, piper, oregano si desigur, orez aproximativ 1 1 / 2.


Mod de preparare:
 
Se spala bine legumele. Se taie capacele la rosii si la ardei, iar dovlecelul se taie in doua, se scobesc de miez. Taiem si cartofii pe jumatate si-i scobim de miez.Punem ce am scos din legume intr-un blender impreuna cu pasta de rosii si ceapa iar dupa ce s-au mixat bine adaugam uleiul,vinul, lamaia stoarsa si ierburile tocate fin,sare si piper, oregano si orez si se amesteca bine pana la incorporare.Puteti adauga si un pic de zeama de legume sau apa calduta.Umpleti legumele cu acest amestec si uneti capacele, asezati in oala de gatit pe doua straturi, pe primul rand cartofii, apoi ardeii, rosiile si dovleceii.Turnati apoi apa rece suficienta cat sa acopere,puneti o farfurie deasupra sa nu se ridice legumele si dati la cuptor pentru cel putin 1/2 ora.Puteti servi cald sau rece ca aperitiv insotit de un paharut de Ouzo.


Kali Orexi! Pofta Buna!