miercuri, 17 ianuarie 2024

Braciole al Sugo Pugliesi

Braciole de vită, care mai este cunoscut  și sub numele de involtini (carne umplută rulată) este o masă atât de familiară și reconfortantă, perfectă pentru o sărbătoare leneșă de duminică după-amiază cu familia. Braciole este unul dintre cele mai elegante preparate tradiționale italiene. Se poate servi atât cu garnitură de paste, cât și ca aperitiv. Braciole de vită italiană este un preparat gătit într-un sos bogat de roșii și fiert încet. Acest fel de mâncare din sudul Italiei este super reconfortant și delicios, făcut cu felii subțiri de carne de vită umplute cu prosciutto, pecorino, usturoi și ierburi.Această versiune prezentată mai jos,  este servită în mod tradițional în Puglia, sudul Italiei. Și nu vă faceți griji, nici nu este un fel de mâncare prea complicat de făcut. Un cuțit ascuțit (sau ajutorul măcelarului dvs.)  va asigura că bucata de carne de vită este tăiată în felii subțiri frumoase, gata de a fi umplută. Această rețetă este făcută cu ingrediente super simple, toate destul de ușor de găsit în majoritatea supermarketurilor; fleică de vită, brânză pecorino, busuioc proaspăt și pătrunjel, felii de prosciutto, usturoi, roșii strecurate (passata) , ulei de măsline și sare și piper.

Timp de pregătire 30 minute min/ Timp de gătire 2 ore ore/Timp total 2 ore ore 30 minute. 4 porții.


Ingrediente: 600 gr. de fleică de vită, 8-10 felii de prosciutto,  2 căței de usturoi tocați mărunt, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat mărunt,    8-10 felii de brânză pecorino, 3 roșii  decojite și zdrobite, 1 lingura busuioc proaspăt tocat, 1 lingură ulei de măsline, 150 ml. vin roșu.

 

Mod de preparare: Tăiați carnea de vită în felii groase de  ½ cm. Subțiați-le până la jumătate din grosime cu un ciocan de bătut carnea sau cu un sucitor. Presărați interiorul fiecărei felii de vită cu puțină sare și piper apoi puneți deasupra o felie de prosciutto. Presărați peste, o cantitate mică de usturoi, pătrunjel și  așeazați o felie de pecorino în mijloc. Rulați felia de vită și fixați fiecare capăt cu o scobitoare. Încingeți uleiul de masline într-o tigaie mare și rumeneți braciolele pe toate parțile. După ce s-au rumenit, adăugați roșiile decojite și zdrobite și amestecați pentru a se combina. Acoperiți cu un capac, reduceți focul la mic și fierbeți încet timp de 2 ore. Odată ce braciolele sunt fierte adăugați busuioc proaspăt în sos și amestecați pentru a se combina. Serviți preparatul cât este cald.

 

Cum să-l servești în mod tradițional

 

 Odată gătit, scoateți braciolele de vită și lăsați-le deoparte sau țineți-le la cald pe o farfurie. Adăugați busuioc proaspăt în sos și serviți sosul cu paste proaspăt fierte și scurse, apoi serviți braciolele de vită ca fel al doilea cu puțin sos de roșii păstratat și garnituri la alegere.

Spor la treabă și poftă bună!