marți, 12 aprilie 2011

Pashalino Arni -Miel de Pasti


Aceasta denumire vine de la impreunarea cuvintelor Pashalino = Pasti + Arni = miel.


Luati din piata o bucata de miel sau chiar o pulpa O spalati bine sa iasa tot sangele de pe ea, o dezosati si o puneti pe masa de lucru.Cojiti  o capatana de usturoi si taiati cateii in sferturi pe care le indesati in fantele taiate in bucata de carne.Intr-o ceasca se amesteca următoarele condimente: 1 lingurita sare marina fara iod,, 3 lingurite de rozmarin pisat si 1 / 2 lingurita piper proaspat macinat.Se toarna intr-o alta ceasca 2 linguri ulei de masline extravirgin sau daca aveti din acela din prima presa cum am povestit la reteta Revithosalata , me Chard kai tarama. Folosind prosoape de hartie, se usuca suprafata carnii dupa care se unge cu ulei. Se presara uniform cu mirodenii, ulei actionand ca lipici. se lasa sa se usuce uleiul.Daca doriti, infasurati carnea pe care in prealabil ati legat-o cu sfoara in folie de aluminiu, cu marginile  foliei in partea de sus. Acest lucru ajuta la menţinerea umeda a carnii in timpul coacerii si de asemenea, face mult mai usoara curatira cratitei dupa aceea, deoarece sucurile se vo lipi pe folie in loc de oala. Dar aluminiul  este neprietenos cu natura asa caalegerea va apartine.In oala turnati apa clocotita cam o cana (daca nu inveliti in folie adaugati o cana e vin alb amestecat cu ulei si zeama de la o lamaie) dupa care introduceti in cuptorul bine incalzit.
Timpul de coacere va depinde de cat de tanar a fost animalul si de performantele cuptorului., dar cam la 40 minute verificati starea fripturii ca sa nu se arda.Daca ati folosit folie spre sfarsit este bine sa o desfaceti ca sa se faca crusta frumoasa la suprafata. Cand carnea este gata, se scoate din cuptor si se lasa (neambalata) timp de 15 minute dupa care puteti desface sfoara.




Kali Orexi!Pofta Buna!