miercuri, 6 februarie 2019

Παπαγεωργιου Χωριάτικη μακαρονάδα-Papageorgiou Choriátiki Makaronáda- Spaghete taranesti a la Papagheorghiu


Ingrediente:

      
200 gr. spaghete nr. 5 pentru doua persoane, 150 gr.carnati grecesti, 2 fire ceapa verde, 2 catei de usturoi, 1 ardei gras verde+1 kapia rosu, 100 gr. rosii chery (eventual de mai multe culori),  30 ml. Ouzo,  1,1/2 lingurite pasta de tomate, 1 lingura de miere de cimbru, 100 gr. masline fara samburi, 40 gr. capere,  cimbru si oregano, 100 gr. Feta. Pentru servire ar fi de preferat sa pregatiti paine trasa la tigaie cu ulei de masline  condimentata cu sare, piper si oregana si presarata cu branza.




Mod de preparare:



Incepeti cu fiertul pastelor in apa clocotita cu sare. Puteti rupe pastele in mai multe bucati. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj dar mai putin 1-2 minute pentru al dente (timpul de fierbere se masoara din momentul in care apa incepe din nou sa clocoteasca dupa ce adaugam spaghetele). In acest timp incalziti o tigaie la foc mediu si adaugati 2 linguri de ulei de masline. Adaugati carnatii taiati in rondele tigaie si prajiti usor. Dupa aceasta adaugati ceapa si uturoiul taiate grosier si sotati usor. Apoi puteti adauga ardeiul invartind gentil cu spatula de lemn. De indata ce ardeii se inmoaie putin, adaugati  cu grija Ouzo (focul sa fie la minim) si asteptati sa se evapore alcolul pentru a putea adauga pasta de rosii si mierea, precum si un picut din zeama in care au fiert pastele. Apoi puteti adauga maslinele taiate rondele si caperele  tinute la desarat un pic in apa. Condimentati cu sare si piper dupa gust si gatiti la foc mic timp de 3-4 minute, pana cand sosul se ingroasa. Scurgeti pastele si adaugati-le imediat peste sos. Asezonati cu oregano si cimbru. si amestecati usor cu doua spatule. Aruncati pe deasupra branza sfaramata cu furculita si dati la servit.  



Spor la treaba si pofta buna!