duminică, 26 mai 2024

Prajitură italienească din foietaj mille-feuille cu cremă delicată de limoncello

Foietaj mille-feuille cu cremă delicată de limoncello
Există atât de multe variante italienești clasice și nu numai de mille-feuille cu cremă. Azi voi prezenta o rețetă clasică de mille-feuille cu cremă de limoncello. O rețetă pur și simplu delicioasă.Această cremă de limoncello, care este specialitate italienească, oferă o explozie de aromă de citrice și o textură cremoasă care o fac să fie o umplutură versatilă pentru deserturi și prăjituri. Esența lămâii, combinată cu dulceața subtilă a lichiorului de limoncello, creează o cremă delicioasă care se asortează excelent cu o varietate de deserturi. Indiferent dacă este folosită pentru a umple produse de patiserie delicate, cum ar fi éclairs sau cannoli, sau este pusă în straturi între foietaj mille-feuille pentru un desert răcoritor, această cremă adaugă o notă plină de viață și îngăduitoare oricărui desert.

 

Ingrediente pentru 4 porții:1 pachet foaie de patiserie mille-feuille  dreptunghiulară, cumparată din magazin,  zahăr granulat după gust,    zahăr pudră după gust, felii de lămâie după gust/ pentru rețeta de cremă de  limoncello : 500 gr. Mascarpone, 250 ml. smântână lichidă proaspătă, 200 gr. zahăr pudră, 1 pahar de lichior de limoncello, coaja rasă de la două lămâi bio, frunze de mentă proaspătă mărunțite/Pentru siropul de înmuiere a foilor :  50 ml. apă, o lingură de zahăr,1 pahar de limoncello

 

Mod de preparare: Aplatizați foaia de aluat și înțepați-o cu o furculiță. Stropiți aluatul cu zahăr și puneți-l în cuptorul preîncălzit atât timp cât este indicat în instrucțiuni sau până când este făcut. Asigurați-vă că nu se umflă, iar dacă se întâmplă acest lucru, înțepăți-l cu furculița. Scoateți aluatul din cuptor și răciți-l complet.

Preparăm apoi siropul de îmbaiere a foilor: punem apa pe foc cu zahărul și amestecăm până se dizolvă tot zahărul, stingem focul și adăugăm limoncello, lăsăm la răcit.

Între timp preparăm și crema de limoncello.

Bateți smântâna până se întărește cu ajutorul unui tmixer electric și păstrați-o deoparte. Amestecați cu o spatulă mascarpone cu zahărul pudră, coaja de lămâie rasă și limoncello, trebuind să vă iasă un amestec cremos, adăugând apoi în tranșe mici  smântâna bătută în prealabil. Continuați să amestecați până obțineți un amestec omogen. La sfârșit adăugați și frunzele de mentă.

Când aveți totul gata treceți la montarea desertului. Așezați prima foaie de aluat pe o tavă și acoperiți cu  crema de limoncello. Puneți următoarea,  umeziție ușor cu siropul de limoncello, după care adăugați crema. Teoretic folosiți cam 4 foi. La sfârșit terminați cu ultima foaie pe care o stropiți cu zahăr pudră. Se pastrează la frigider până este gata de servire (recomand pentru scurt timp). Înainte de servire puteși decora cu felii de lămâie și frunze de mentă.

 

Mille-feuille cu cremă de limoncello este gata de servit... Bucurați-vă de masă!

Spor la treabă și poftă bună!