duminică, 1 mai 2011

Patates tou Fournou Kokinistes me saltsa tomatas-Cartofi Prajiti la cuptor

Ingrediente:

1 kg. cartofi albi curatati si taiati in sferturi sau sesimi-in functie de marimea lor,1 ceasca ulei de masline, 1 cana de rosii proaspete zdrobite sau piure, sare si piper dupa gust, 2 linguri oregano, 1 lingura cimbru, 4-5 catei de usturoi zdrobiti,  zeama de pui sau de legume cat este nevoie.


Mod de prepraare:

Intr-o tigaie se arunca toate ingredientele - cu excepţia zemei de pui si se prajesc un pic dupa care se adauga zeama suficienta astfel incat compozitia sa fie de 1 / 2 acoperita. Acoperiţi apoi tava cu folie de aluminiu si  coaceti timp de aproximativ 40 de minute in cuptorul bine incins. Din cand in cand verificati daca s-au inmuiat cartofii si prelungiti timpul de coacere pana la inmuierea totala a acestora. Daca aveti nevoie de mai mult lichid, se adauga zeama calda suficienta pentru a acoperi partea de jos, astfel incat acestea sa nu se lipeasca de tigaie. Atunci cand  sunt aproape gata, cresteti temperatura cuptorului .Indepartati folia si  coaceti neacoperit pentru inca 20-30 de minute, astfel incat sa se obtina o culoare frumos rosu-brun. Serviti cu o salata de sezon si cu bucati de Fetta.

Kali Orexi!Pofta Buna!