sâmbătă, 29 iulie 2023

Melanzane ai due formaggi-Vinete cu două brânzeturi

Ingrediente: pentru 4 porții/2 vinete lungi de dimensiuni egale, 100 gr. brânză primo sale branza ( sau dacă nu găsiți folosiți provolone), 100 gr. mozzarella, ceva parmezan ras, ceva pesmet, 9 roșii cherry, 2 ouă fierte tari, busuioc proaspăt, file de hamsii în ulei, ulei de masline, sare marină neiodată și piper după gust.

Mod de preparare: Pentru această rețeta de vinete cu două brânzeturi, mai întâi deschideți vinetele pe lungime, apoi tăiați pulpa cu tăieturi adânci în cruce. Ungeți cu puțin ulei, dați cu sare, apoi  gratinați-le 10 minute, așezându-le cu pulpa în contact cu grătarul. Imediat ce sunt gata, le goliți, folosind o lingură, apoi tocați pulpa , lăsând-o într-un bol deoparte. Umpleți vinetele cu  pulpa tocată, brânza tăiată cubulețe frunze de busuioc, felii de ouă fierte, bucăți mici de file de hamsii și felii de mozzarella. Pe deasupra așeazți  felii de roșii cherry. Aranjați-le într-o tavă de copt unsă cu ulei și stropiți-le cu un praf de sare și piper, pudrați cu un amestec de parmezan ras cu pesmet; Coaceți vinetele la 200 gr. C. pentru aproximativ 25', apoi serviți-le.

Spor la treabă și poftă bună!