duminică, 22 februarie 2015

Pulpa de curcan la cuptor cu sos de lamaie, miere si vin a la Papagheorghiu

Ingrediente:

1 buc.  pulpa  de curcan dezosata, 2 linguri miere, zeama de la o lamaie (de preferat lamai verzi si atunci sunt necesare 2-3), 200 ml. vin alb/rosu, rozmarin uscat, maghiran, oregano, sare marina neiodata dupa gust, piper proapsat macinat, ulei de masline extravirgin cam 75 ml, un cub de  unt.


Mod de preparare:


Spalati bine carnea si uscati-o, tamponand-o cu servete de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Lasati un pic la temperatura camerei. Condimentati apoi pe toate partile  cu sare si piper dupa gust. Aseazati apoi carnea intr-un vas de sticla termoizolant.  Intr-un castronel bateti bine sucul de lamaie cu uleiul, adaugati mierea, vinul  si ierburile si ungeti pulpa de curcan pe toate partile cu aceasta zeama, iar ce va ramane turnati pe langa in vas. Acoperiti vasul cu o hartie de copt. Dati la cuptorul incalzit in prealabil la maxim si redus acum la foc mediu pentru aprox 45-60 minute  (dar incercati din cand in cand deoarece totul depinde de cuptor). Nu uitati ca din cand in cand sa stropiti carnea cu sosul din vas. serviti alaturi de o garnitura de cartofi piureu sau de orez si cu niste muraturi asortate.

Spor la treaba si pofta buna!