joi, 27 ianuarie 2011

Varza cu taitei lati a la Mama Gheorghiu

Ingrediente:

O varza murata, 2 pachete de 200 gr de paste late, 2 cepe rosii, un fir de praz,1 lingura pesmet, un picut de unt, 4 oua batute energic, un anason stelat, 2 lingurite cimbru, o rosie taiata felii rotunde




Mod de preparare:


Se marunteste ceapa si prazul, se taie  marunt varza. Se inmoaie ceapa si prazul peste care am pus anasonul pisat si cimbrul si se caleste apoi impreuna cu varza. Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet un vas de sticla termorezistent. se fierb al dente pastele in functie de indicatiile de pe ambalaj. In vasul de lucru se pune un rand de varza unul de paste si se termina cu unul de varza.Turnati si un picut de pa (1/2 ceasca). Deasupra se toarna ouale batute energic si se decoreaza cu bucati de rosii. Se pune capacul si se da la cuptor aproximativ 45 minute (atentie sa nu o ardeti). Servim preparatul cald cu  smantana sau si mai bine cu  iaurt.


Pofta Buna!