marți, 15 august 2023

Clătite cu mere

Clătitele cu mere sunt delicioase, pufoase dar și aromate, fiind deliciul perfect pentru micul dejun pentru a vă începe ziua! Făcute cu mere rase, scorțișoară  și o notă de vanilie, aceste clătite sunt o variantă încântătoare a clătitei clasice pentru micul dejun. Fiecare mușcătură este plină de dulceața naturală a merelore. Sunt ușor de făcut (și chiar mai ușor de mâncat!). Probabil că aveți deja toate ingredientele în bucătărie: mere, scorțișoară, iaurt, făină, zahăr și praf de copt. Pur și simplu pregătiți un aluat, adăugați mărul ras și gătiți într-o tigaie preîncălzită. Micul dejun este gata!   

Această rețetă va funcționa și cu pere rase! Utilizați orice soi de mere pentru această rețetă. Dacă vă place un măr mai acru, alegeți Granny Smith. Mărul Gala este și el o alegere bună. Nu este prea dulce, cu o aromă grozavă. Nu este nevoie să curățați mai întâi merele, puteți lăsa coaja! Tigaia să nu fie prea fierbinte,  gătiți la foc mediu. Dacă tigaia este prea fierbinte, aluatul se va găti înainte de a se întinde complet în lateral. Utilizați  ulei de floarea soarelui. Păstrați  la frigider până la 3 zile. Reîncălziți în cuptor.  Serviți clătitele cu mere singure sau cu puțină miere și frișcă sau stropiți clătitele cu o glazură de brânză făcută prin mixarea a 100 gr. de brânză cremă, 1/2 cană de  zahăr pudră, 1 linguriță extract pur de vanilie și aproximativ 3 până la 4 linguri de lapte.


Ingrediente: 1 ou,  40 gr. zahăr, ½ linguriță extract de vanilie, 30 ml.  ulei vegetal,  150 gr. iaurt, 200 gr. făină universală, 8 gr. praf de copt, 1 măr mediu, un praf de scortisoara pudră, puțină sare marină neiodată. 

Instrucțiuni: Pregătiți mai întâi aluatul. Într-un castron mare, amestecați oul, zahărul, vanilia, uleiul vegetal și iaurtul. Într-un alt castron, amestecați făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Pregătiți merele răzându-le pe partea grosieră a unei răzătoare . Amestecați mărul ras în aluat. Gătiți clătitele. Ungeți cu puțin ulei o tigaie pusă la foc mediu. Gătiți linguri de aluat de clătite până când este complet făcut și auriu pe ambele părți. 

                 Și acum instrucțiuni pas cu pas:

Pasul 1 Cerneți făina, amestecând cu  praful de copt, sarea și scorțișoara într-un bol curat. 

Pasul 2 Amestecați după care turnați ingredientele lichide în amestecul uscat și amestecați pentru a se combina.  

Pasul 3 Radeți  mărul folosind o răzătoare mare.  

Pasul 4 Adaugați-l la aluat și  amestecați pentru a se combina. 

Pasul 5 Foloind o linguriță de înghețată  puneți o parte din aluat într-o tigaie de clătite preîncălzită, unsă cu puțin ulei.

Pasul 6 Prăjiți clătitele până când încep să apară bule la suprafață.  

Pasul 7 Întoarceți  clătitele și continuați prăjirea până se rumenesc pe ambele părți.  

 Spor la treabă și poftă bună!