sâmbătă, 11 iunie 2011

Roka kai marouli salata-Salata verde si rucola

Ingrediente:

Cateva frunze de salata de preferat rosie creata, 2 cesti de rucolla sau frunze de papadie, 2-3 cepe verzi si 1-2 fire de usturoi verde amandoua fin tocate, 2-3 linguri de nuci  cajou maruntite,1 lingura de afine, 6 rosii cherry date pe jumatate, 2-3 linguri crutoane, un pic de Fetta; Pt. vinegreta: 2 linguri de otet balsamic, 4 linguri ulei de masline extravirgin cu mirodenii in el,1 / 4 lingurita de sare marina neiodata, piper negru proaspat macinat, 1 lingură miere de tei,1 catel de usturoi.

Mod de preparare:

Spalati si scurgeti bine verdeturile, pregatiti crutoanele. Rupeti cu mana si asezati intr-un castron frunzele de salata si pe cele de rucolla sau papadie, adaugati ceapa si usturoiul verde, presarati cu nuci si crutoane,asezonati cu sare si piper. Adaugati nucile si  crutoanele si amestecati.
Intr-un  blender amestecati toate ingredientele pentru vinegreta dupa care stropiti  salata si  amestecati din nou. Aranjati rosiile si bucatiile de Fetta tinute in ulei de masline cu condimente deasupra, dati un pic la rece si serviti .

Kali Orexi!Pofta Buna!