joi, 19 ianuarie 2012

Spaghete in sos de lamaie

Ingrediente:


Un pachet spaghete, 2 lamai zemoase, 1 capatana usturoi, 3/4 cana de ulei de masline, sare si piper dupa gust, 200 gr parmezan, 1 legatura patrunjel si una de busuioc taiate grosolan, smantana cat este necesar


Mod de preparare:


Pastele se fierb al dente dupa indicatiile de pe ambalaj. Se curata usturoiul se sfarama cu latul cutitului se freaca cu putina sare si smantana, si se freaca cu aceasta compozitie bine bolul in care vom prepara. Batem bine zeama de lamaie cu o parte din ulei  pana se ingroasa un pic, adaugam o parte din Parmezanul ras si o turnam in bolul de lucru. Spaghetele calde le amestevcam cu putin ulei de masline si calde fiind le adaugam in bolul de lucru amestecand bine. Mai presaram si restul de Parmezan ras, punem si patrunjelul si busuiocul pe deasupra si servim imediat cat sunt calde.


Pofta Buna!