marți, 24 mai 2011

Kifylla-Chifle cu stafide

Ingrediente:

Pentru aluat: 5 cani de faina de patiserie, 2 plicuri de drojdie (7gr fiecare), 1 lingurita cu zahar brun,un varf de cutit de sare, 1 / 2 pachet de unt, 1.1 / 2 cesti de apa calda; Pentru umplutura: 1/2 pachet de unt, 150 gr de zahar, 200 gr stafide; Pentru glazurare: 6 linguri de zahar, 150 ml  de apa, ceva zahar  pentru stropire

Mod de preparare:

Cu o zi inainte pregatiti stafidele,le spalati bine si le lasati deoparte sa se usuce complet.Intr-un castron suficient de mare se adauga faina si sarea si se amestecă bine. Intr-o tigaie se topeste  untul dupa care se adauga la amestecul de faina. Amestecam cu degetele pana  devine sfaramicios. Se adauga zaharul si drojdia si se amesteca bine.Se adauga treptat apa si se framanta cu putere pentru a transforma intr-un aluat moale.Acoperiti vasul cu un prosop de bucatarie si lasati la odihna 5-10 minute. Impartiti aluatul apoi in trei bucati egale. Intindeti cu facaletul prima bucata de aluat intr-o foaie de  12x12 cm. Periati cu 1 / 3 din untul topit si  presarati cu 2 lingurite de zahar. Se presara apoi cu 2 linguri de stafide lasand aproximativ 1 cm in jurul marginii. Roluiti foaia si  taiati in 8 bucati egale. Apasati , avand  partea taiata in sus, cu mainile pentru a aplatiza. Continuati cu celelalte 2 bucăţi de aluat la fel. Apoi asezati fiecare  Kifylla intr-o tava usor unsa .Acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati la odihna pentru aproximativ o jumatate de o ora pentru ca sa permiteti ca Kifylla sa creasca. Coaceti in cuptorul preancalzit la mediu pentru aproximativ 25-30 minute sau pana se rumenesc bine (testul cu paiul va spune cand sunt gata).Intre timp intr-un castron se amesteca  apa cu zaharul pentru glazura.Dupa aproximativ 18 de minute de copt, se scoate tava de copt din cuptor si se perie fiecare
Kifylla cu apa amestecata cu zahar. Se presara apoi  cu putin zahar si se mai coace  pana se rumenesc. Kifylla poate fi mancata  fierbinte, dar sunt mult mai bune atunci cand sunt reci.



Kali Orexi!Pofta buna!