miercuri, 20 mai 2020

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι-Glykó tou koutalioú me floúda portokáli- Coajă de portocală în sirop


Ingrediente: 10 portocale bio mai măricele și cu coaja groasă, curățate, decojite și tăiate în felii mici individuale, 1 kg. zahăr
2 1/2 căni cu apă, suc de la o lămâie, 4-5 cuișoare, câteva scobitori

Mod de preparare: Am folosit scobitoarea pentru a putea prinde cu ea 3-4 bucăți de coajă de portocală rulate pentru a putea păstra forma. Puneți cojile de portocală astfel prinse într-un vas și acoperiți-le cu apă ( puneți o farfurie mică deasupra pentru a menține cojile de portocalele scufundate în apă). Aduceți la fierbere și  lasați să fiarbă 3 minute. Strecurați apoi apa. Puneți apoi din nou apa și aduceți iarăși la fierbere. Fierbeți încă 3 minute și  repetați apoi încă o dată. După  a treia repetiție și strecurare, puneți cojile de portocale înapoi în vas. Adăugați zahărul, adăugați: cele 2 1/2 căni cu apă, sucul de lămâie și cuișoarele. Lăsați pe foc mic și aduceți  la fierbere și lăsați până când siropul se îngroașă. Opriți focul și lăsați să se răcească. Scoateți scobitorile și puneți în borcane sterile curate cojile fierte ca mai sus, adăugați siropul. Păstrați la frigider.

Spor la treabă!