vineri, 2 martie 2012

Creier macelaresc

Ingrediente:


200 gr de creier, 2 oua, 2 cepe, 2 rosii, 1/2 ardei gras rosu, o legatura patrunjel sare marina neiodata si piper proaspat macinat, ulei de masline cat este necesar.


Mod de preparare:


Curatati bine de pieliti creierul, tinut in prealabil in apa rece ca sa iasa tot sangele. Opariti-l in apa cu putina sare si otet. Caliti ceapa pana la translucid, adaugati ardeiul taiat marunt si cand acesta s-a mai imuiat rosiile taiate cubulete. Adaugati creierul si amestecati usurel. Cand observati ca acesta s-a facut adaugati si oule batute in prealabil energic si continuati amestecarea, dar bland. Condimentati cu sare si piper si adaugati patrunjelul. Serviti preparatul cat este cald cu o salata de muraturi alaturi sau orice alta salata de sezon va place.


Pofta buna!