Supa de ciuperci este una dintre cele mai simple supe. Simplu (doar ciuperci, ceapa si nimic altceva), se drege cu lapte și smântână, este consistenta . Puteti sa adaugati si un picut de carne de pui sau vita fasii condimentata gen shawarma.
INGREDIENTE: 6-8 portii
1/3 ceasca ulei de masline extravirgin sau unt, 2 cepe tocate, 1. 1/2 kg.ciuperci (se pot folosi chiar si cele uscate, inmuiate timp de câteva ore în apa fierbinte), optional 1/2 kilogram carne gen shawarma, deja preparata , 1 lingura faina, sare dupa gust, ienibahar 1/2 lingurita, scorțișoară 1/2 lingurita, 4 cani cu apa, 1/4 ceasca suc de lamaie sau vin alb sau 1 lingura otet, 1/2 cana smantana lichida de gatit, o lingura de pesmet, o mana de patrunjel proaspat maruntit.
MOD DE PREPARARE
Se caleste usor ceapa in ulei sau unt, apoi ciupercile panase auresc. Adaugati apoi bucatile de carne (scurse daca sunt marinate) si se lasa pe foc mediu cateva minute. Adaugati condimentele, faina si pesmetul si amestecati. Gatiti cateva minute apoi adaugati apa (sau suc de lamaie,sau otet sau vin). Aduceti la foc mic si fierbeti timp de aproximativ 40 de minute, lasand supa sa bolboroseasca usor. Adaugati smantana si mai fierbeti aproximativ 7-10 minute. la sfarsit adaugati patrunjelul maruntit Serviti cu crutoane din lipie arabeasca mai dregeti cu lamaie si smantana in farfurie.
Spor la treaba si Pofta Buna!
INGREDIENTE: 6-8 portii
1/3 ceasca ulei de masline extravirgin sau unt, 2 cepe tocate, 1. 1/2 kg.ciuperci (se pot folosi chiar si cele uscate, inmuiate timp de câteva ore în apa fierbinte), optional 1/2 kilogram carne gen shawarma, deja preparata , 1 lingura faina, sare dupa gust, ienibahar 1/2 lingurita, scorțișoară 1/2 lingurita, 4 cani cu apa, 1/4 ceasca suc de lamaie sau vin alb sau 1 lingura otet, 1/2 cana smantana lichida de gatit, o lingura de pesmet, o mana de patrunjel proaspat maruntit.
MOD DE PREPARARE
Se caleste usor ceapa in ulei sau unt, apoi ciupercile panase auresc. Adaugati apoi bucatile de carne (scurse daca sunt marinate) si se lasa pe foc mediu cateva minute. Adaugati condimentele, faina si pesmetul si amestecati. Gatiti cateva minute apoi adaugati apa (sau suc de lamaie,sau otet sau vin). Aduceti la foc mic si fierbeti timp de aproximativ 40 de minute, lasand supa sa bolboroseasca usor. Adaugati smantana si mai fierbeti aproximativ 7-10 minute. la sfarsit adaugati patrunjelul maruntit Serviti cu crutoane din lipie arabeasca mai dregeti cu lamaie si smantana in farfurie.
Spor la treaba si Pofta Buna!