marți, 28 decembrie 2010

Kedgeree pentru un brunch de sarbatori sau de week-end

Ingrediente :

1 lingura unt , 3 linguri ulei de masline extravirgin, 1 ceapa rosie tocata grosolan, 1 lingurita coriandru macinat,1 lingurita pudra de chimen,1 lingurita curcuma 4 cesti de orez Basmati fiert ,6 oua fierte tari, 350gr. sunca sau alt tip de carne afumata tocata ,2 fileuri de peste afumat ( nu foarte mari),2 linguri suc de lamaie ,1. 1 / 2 linguri sos de peste , o lingurita pudra de cury, 1/2 pahar smantana pentru gatit sau  1/2 doza de lapte de cocos , 2 linguri stafide, 1 legatura patrunjel tocat, 1 / 2 legatura frunze proaspete de coriandru , sare si piper proaspat macinat dupa gust.

Mod de preparare:

Incalziti untul intr-o tigaie adanca, adaugati ceapa, coriandrul, chimenul, curcuma, cury si uleiul si prajiti pană capata totul un aspect auriu si parfumat (2-4 minute). Adaugati fileurile de peste taiate in bucati potrivite. Adaugaţi apoi orezul Basmati fiert in prealabil  si continuati  amestecarea pentru a ingloba totul. Puteti pune acum sunca si ouale taiate in sferturi, smantana (sau laptele de cocos), stafidele, zeama de lamaie ,sosul de peste, patrunjelul si coriandrul si  condimentati cu piper negru proaspat macinat si sare.Mai invartiti 3-4 minute pe foc pana se fac toate ingredientele. Serviti cat Kedgeree este cald cu  Chapatis proaspat facute (am prezentat la reteta Kadhai Gosht) .


Pofta Buna!