luni, 2 mai 2011

Omleta ca la taica Popa din Rhodos

Intr-una din calatoriile mele prin insula Rhodos, dupa ce am vizitat Lindos care este fantastic doar ca este grozanic de cald acolo, am ajuns la o mica taverna din zona tinuta de un preot si familia lui. Am mancat o omleta preparata chiar de Sfintia Sa care a fost foarte delicioasa. Reteta este mai jos.




Ingrediente:


2-3 oua in functie de cat puteti manca, 1 ceapa rosie taiata marunt, 1 rosie mare dar mai taricica, ceva branza Fetta, 1/2 ardei gras rosu, ceva sunculita, o mana de busuioc maruntit, sare si piper dupa gust, un pic de nucsoara proaspat macinata.




Mod de preparare:

Se bat energic ouale. Se taie marunt legumele si sunculita, iar branza cubulete (daca aveti una tinuta in ulei cu mirodenii este foarte buna de folosit). Se calesc legumele si sunculita, se rastoarna apoi branza si dupa scurt timp si ouale condimentate cu sare si pieper si in care am pus si busuiocul si nucsoara. Se prajeste bine se rastoarna si se prajeste si pe cealalta  parte dupa care se serveste calda cu o salata de sezon si o felie de paine neagra cu seminte.




Kali Orexi!Pofta Buna!