luni, 17 octombrie 2011

Prasa me elies- Praz cu masline

Ingrediente:


3 bucati de praz nu prea groase, 200 gr.masline negre, 1/2 lamaie curatata de partea alba si taiata felii, 3 rosii coapte su o cutie de rosii taiate sau o lingura de pasta de tomate dizolvata in apa, frunze de dafin, piper boape, sare marina neiodata, ulei de masline extravirgin ci condimente,1 pahar de vin alb sec, 2 linguri de zahar, olegatura de patrunjel si una de marar taiate fin




Mod de preparare:


Prazul se curata si se taie in bucati de 3 cm pana la partea verde cu frunze. se incalzeste intr-o tigaie uleiul de masline se adauga prazul si se sareaza,soatandu-se usurel circa 5 minute fara a se arde. se rastoarna intr-o cratita de pamant, se adauga apoi rosiile, foile de dafin (2-3), piperul boabe,vinul, lamaia. Deasupra se toarna zaharul pregatit dupa cum urmeaza:se rastoarna zaharul intr-o tavita se caramelizeaza incet frecandu-se continu pana face o spuma fara sa se lipeasca sau arda si se stinge rapid cu apa. Se da la cuptorul bine incalzit circa 30 minute. La sfarsit se mai sareaza daca este nevoie.Daca scade prea mult puteti sa mai adaugati putintica apa calduta. Spre sfarsit adaugati si patrunjelul si mararul (optional). Se serveste ca atare sau ca garnitura la diverse preparate din carne.




Kali Orexi!Pofta buna!