 |
| Garlic Butter Steak Bites & Creamy Parmesan Shells |
Ingrediente: I. Pentru bucățile
de friptură: 500 gr. carne de
vită (mușchi, antricot sau altă bucată fragedă), tăiată cuburi de 2–3 cm, 3 linguri unt, 3 căței de
usturoi, tocați mărunt, 1 lingură ulei de
măsline, sare și piper
negru proaspăt măcinat, opțional: ½
linguriță fulgi de ardei iute (pentru un gust ușor picant), pătrunjel tocat,
pentru decor/ II. Pentru pastele
scoici cremoase: 250 gr. paste tip
scoici (mini shells), 1 lingură unt, 2 căței de
usturoi, tocați mărunt, 1 cană smântână
dulce (pentru gătit, 30% grăsime), ½ cană lapte, ¾ cană parmezan
ras, sare marină neiodată și piper alb
după gust.
Mod de preparare: A. Pregătește
pastele: Fierbe pastele
scoici în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al
dente. Scurge-le, dar
păstrează puțin din apa în care au fiert (aprox. ½ cană). B. Sosul cremos
cu parmezan: Într-o cratiță,
topește o lingură de unt și adaugă usturoiul. Călește-l 30 secunde, fără să se
ardă. Adaugă smântâna
și laptele, apoi fierbe ușor 2–3 minute. Pune parmezanul
ras și amestecă până se topește și devine un sos cremos. Asezonează cu
sare și piper alb. Adaugă pastele
fierte și amestecă ușor. Dacă sosul e prea gros, adaugă puțin din apa păstrată. C. Bucățile de
friptură: Presară sare și
piper pe cuburile de vită. Într-o tigaie
mare, încinge uleiul de măsline la foc mare. Adaugă bucățile
de carne și prăjește-le 1–2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Nu le
găti prea mult ca să rămână fragede. Adaugă untul și
usturoiul tocat. Amestecă timp de 30 secunde până ce usturoiul devine auriu și
untul capătă aromă. Poți adăuga și
fulgii de ardei iute dacă dorești o notă ușor picantă. D. Asamblare: Servește pastele
cremoase în farfurii, alături de bucățile de friptură. Presară pătrunjel
tocat și puțin parmezan suplimentar deasupra.
Sugestii:
- Poți folosi și
friptură de porc sau de pui, dacă nu ai vită.
- Pentru un gust
mai intens, adaugă în sos o lingură de vin alb sau câteva picături de suc de
lămâie.
Spor la treabă și poftă bună!