duminică, 5 august 2012

Ciorba de inspiratie africana a la PapaGheorghiu

Ingrediente:

1 kg. de rosii, 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1/2 buchet coriandru tocat, 1 lingura de pasta de tomate, 400 gr. carne de miel de pe gat
1/2 buchet menta, un varf de cutit de Ras el hanout (
Ras el hanout [ortografiat si ca Rass el Hanout] este un mix de condimente specific bucătariilor nord africane. Amestec vital pentru aceste bucatarii, alaturi de Harissa, Ras el hanout reprezinta , asa dupa cum ii spune si numele (“cel mai bun din magazin”), un mix realizat de fiecare vanzător din bazar cu cele mai bune condimente ale sale, fiind de fapt marca acestuia. Tocmai din acest motiv, Ras el hanout nu are un continut unitar, standardizat. Ras el hanout conţine, de regula, cantitati relativ egale de coriandru, cuisoare, nucsoara,scortisoara , chimen, chimion,cardamon si piper negru şi, uneori, curcuma si ghimbir, boboci de trandafir, lavanda. Varietatile marocane, mai parfumate, mai pot conţine uneori menta uscata si coaja de lamaie. Unele mixturi de ras el hanout se comercializeaza in si la noi, sub denumiri comerciale de genul “nopti orientale” sau “amestec oriental”, şi altele. sursa:http://www.cevabun.ro/ras-el-hanout/.)1 lingura ulei de masline, 2 litri de apa, optional ceva bulgur mai maricel

Mod de pregatire:


Taiati rosiile si cojitii-le. Se taie si carnea in cuburi. Curatati si maruntiti usturoiul si ceapa. Maroniti un pic intr-o oala mare cu ulei de masline fierbinte carnea. Adaugati ceapa, usturoiul si rosiile cubulete. Gatiti pentru 15 minute, amestecand ocazional. Adaugati apoi pasta de tomate, Ras Al hanout si apa. Fierbeti timp de 1 ora la 1 ora 30 la foc potrivit in functie de carne.  Chiar inainte de servire, se presara cu coriandru tocat si menta. Serviti fierbinte. Puteti adauga daca vreti si bulgur in perioada de fierbere pentru o supa mai consistenta.


Spor la treaba si pofta buna!