miercuri, 20 iulie 2011

Nkonkoles tis Papagheorghius-Galusti a la Papagheorghiu

Ingrediente:

Faina cca 650 grame, 200 gr. kefalotiri sau alta branza care va place, 125 gr unt, sare dupa gust, putin ulei de masline.


Mod de preparare:


Se amesteca intr-un castron faina, sarea, apa calduta si uleiul si se amesteca. Asigurati-va ca aluatul nu se lipeste de maini. Cand aluatul este gata si nu curge se adauga branza rasa si se continua framântarea. Intideti foaia mai grosuta si taiati in fasii alungite de aproximativ 3 cm (la ochi). Apoi se taie in bucati mai mici care se inpaturesc sub forma de bile. Presarati cu  faina, astfel incat sa nu se lipeasca. Puneti apa la fiert intr-un vas, asteptand sa fiarba si apoi se adauga gogoloaiele si fierbeti pentru aproximativ 20 de minute. Scurgeti, clatiti cu apa calda si asezati-le pe un platou mare. Stropiti cu untul topit.
inainte de a stropi cu un puteti presara branza rasa. Daca nu doriti sa puneti branza în aluat,  adaugati carne tocata, spanac sau orice altceva va place. 




Kali Orexi!Pofta buna!