miercuri, 22 decembrie 2010

Kadhai Gosht (Miel in sos indian) specialitate Afgana

Ingrediente:

750 gr. carne miel taiata bucatele, 1 cana iaurt  gros (se poate pune lapte de cocos), 2 lingurite pasta de usturoi , 2 lingurite pasta de curry rosu (amandoua se gasesc in magazine la raioanele cu produse orientale), zeama de la 1/2 lamaie, 2 lingurite garam masala, sare si piper dupa gust,2 linguri  ulei de gatit de porumb,
2 ardei iute verde,1.1/2 ardei mare gras rosu, 2 cepe rosii taiate, 2 lingurite praf de coriandru, 1 lingurita de pudra de chimen , 2 rosii mijlocii taiate fin, ginger taiat julliennes la garnitura si coriandru proaspat tocat pentru ornat .




Mod de preparare:

Se amesteca bucatile de  miel  cu iaurt, pasta de usturoi, suc de lamaie,garam masala , sare si piper dupa gust, se acoperă şi se lasa la marinat timp de 12 ore.  Incalziti uleiul intr-un wok sau o tigaie adanca pe un foc mediu.  Adaugati ardeiul iute , ardeiul gras si ceapa si  prajiti 1-2 minute. Adaugati mielul cu sos cu tot si continuati sa prajiti, amestecand frecvent pentru 5-7 minute.  Acum, adaugaţi rosiile, coriandrul, pasta de curry rosu si praful de chimen si  amestecati bine.  Puneti putina apa peste carne, si acoperiti, lasand sa fiarba pe foc mic pana cand carnea este gata. Verificaţi ocazional si mai adaugati  apa, dacă este necesar pentru a preveni lipirea si  arderea.  In mod ideal, acest fel de mâncare are o cantitate minimă de sos gros. Opriţi focul, faceti garnitura cu frunze de coriandru şi ghimbir si serviti fierbinte cu  Chapatis proaspat facute (un fel de lipii arabesti facut din  faina, apa si un pic de ulei, intinse cu facaletul pe masa de lucru si taiate forme rotunde care se prajesc in tigaia unsa cu ulei) si cu Subzy Wale Chawal (orez Basmati cu legume asortate).

Pofta Buna!