Acestea pot fi servite ca aperitiv cu iaurt
grecesc,tztziki sau ca fel principal cu
paine proaspata si o salata Horiatiki langa daca se doreste.
Ingrediente:
Frunze de vita cat
este necesar, 1/3 cana plus 2 linguri ulei de masline extravirgin, 4 cepe mari
tocate marunt, 1 cana de praz tocat marunt, 1 cana de orez cu bob lung, 2 catei
de usturoi tocat marunt, 1 lingurita de chimen, 1/4 ceasca frunze de fenicul proaspete tocate fin, 1/2
cana marar proaspat tocat fin, 1/2 cana patrunjel proaspat tocat fin , 1/3
cana menta proaspata tocata fin, sare
marina neiodata si piper negru proaspat macinat, dupa gust, 4-5 cani de apa,
suc proaspat de la 2-3 lamai,
iaurt grecesc (opțional)
Mod de preparare:
Prepararea frunzelor se face ca si la
celelate retete.Intr-o tigaie mare, la foc mediu incalziti o treime cana de ulei de masline
si caliti usor ceapa si prazul pentru pana cand este complet
moale.Adaugati usturoiul si amestecati timp de un minut.Adaugati orezul, si
gatiti, amestecand constant, timp de 5 minute.Adaugati chimenul, sarea, piperul si
doua cani de apa. Acoperiti si fierbeti pana cand orezul se inmoaie, dar nu
este fierte complet si nici toata apa absorbita. Scoateti amestecul si dati la rece. Adaugati ierburile si piperul. pe fundul cratitei asezati cateva frunze turnati peste ele 2 linguri de ulei de masline . Formati sarmalutele. se aseaza strans in oala.Se toarna restul de ulei de masline, sucul de lamaie si apa suficienta
pentru a acoperi frunze . Puneti peste o farfurie sa le apese bine. Acoperiti
vasul si fierbeti la foc mic timp de 50 de minute pana la o ora, sau pana cand
frunzele sunt fragede si orezul este bine fiert. Servi cald sau rece, cu iaurt
grecesc turnat peste. daca aveti posibilitate folositi frunze de de struguri sultanina deoarece sunt mai dulci.
Kali Orexi/Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere