duminică, 29 septembrie 2013

Salata ruseasca Shuba


Ingrediente


Cartofi 3 buc., 5 buc. Morcovi ,2 buc. Sfecla rosie, 5 bucati Ceapa alb, 5-6 fileuri de hering marinat in ulei sau de scrumbie afumata sau de pastrav afumat, maioneza din 3 oua, 2 oua fierte tari pt. decor, patrunjel proaspat, mar tot pt. decor

Mod de preparare



Pregatirea legumelor: Cartofii se fierb in coaja, pana se infige furculita usor in ei dupa care se  racoresc si se curata de coaja. Separat  morcovii. Sfecla rosie se fierbe pana ce tot asa se infige furculita usor, se racoreste si se curata de coaja. Ceapa se curata,se spala si se opareste daca se doreste un pic sub jet ca sa-i mai ia din iuteala. Primul strat de salata vor fi cartofii, care se dau prin razatoarea medie. Se ung bine cartofii cu maioneza. Fileurile de peste se taie in cubulete mici, dupa care se  aranjeaza  uniform  stratul de cartofi cu maioneza. Ceapa  taiata cat mai marunt  se distribuie deasupra pestelui. Se unge iarasi cu putina maioneza. Apoi se presara morcovul dat prin razatoare . Iarasi ungem cu maioneza dupa care  punem sfecla data tot prin razatoare. Se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza. La sfarsit pe deasupra ornam cu patrunjel proaspat, rondele de oua, rondele de morcov, felii de castravete murat, feliute de mar sau ce ne mai trece noua prin cap. Dati la rece si de recomandat mancati a doua zi cand toate gusturile se interpatrund. cred ca va puteti cinsti si cu o vodculita rece ca gheata.


Pofta Buna!