Ingrediente:
200 gr. faina, 90 gr. migdale rase/zdrobite, 1 lingura seminte de in ,
1 lingura praf de copt, 1 lingurita sare marina neiodata, 1.1/2 lingurita extract de vanilie, 250 gr. zahar, 2 oua, coaja de la o lamaie
sucul de la 2 portocale , 75 ml. ulei de masline extravirgin, 100 ml. lapte degresat, 60 gr. iaurt 2%, 4 smochine proaspete spalate și taiate în 4, 4 linguri miere de cimbru
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu ulei o forma rotunda. Intr-un castron mare amestecati faina, sarea, praful de copt, semintele de in si migdale rase. Lasati-le deoparte.Intr-un alt castron, se adauga zahar, 2 linguri miere, oua si vanilie. Bateti energic pana amestecul se omogenizeaza. Adaugati coaja de lamaie, sucul de portocale, uleiul de masline, laptele si iaurtul. Bateti din nou pana amestecul este omogen. In mijlocul ingredientelor uscate faceti o gaură si turnati amestecul de ingrediente lichide. Bateti pana la omogenizare. Se toarna apoi amestecul in forma pregatita si se coace timp de 30 minute, pana cand veti obtine o culoare aurie iar la proba cu o scobitoare, aceasta va ramane curata. Scoateti prajitura din cuptor, scoateti-o din forma atunci cand se raceste un pic. Asezati pe deasupra si turnati peste ele restul de miere peste mierea.
Kali Orexi!Pofta Buna!
200 gr. faina, 90 gr. migdale rase/zdrobite, 1 lingura seminte de in ,
1 lingura praf de copt, 1 lingurita sare marina neiodata, 1.1/2 lingurita extract de vanilie, 250 gr. zahar, 2 oua, coaja de la o lamaie
sucul de la 2 portocale , 75 ml. ulei de masline extravirgin, 100 ml. lapte degresat, 60 gr. iaurt 2%, 4 smochine proaspete spalate și taiate în 4, 4 linguri miere de cimbru
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu ulei o forma rotunda. Intr-un castron mare amestecati faina, sarea, praful de copt, semintele de in si migdale rase. Lasati-le deoparte.Intr-un alt castron, se adauga zahar, 2 linguri miere, oua si vanilie. Bateti energic pana amestecul se omogenizeaza. Adaugati coaja de lamaie, sucul de portocale, uleiul de masline, laptele si iaurtul. Bateti din nou pana amestecul este omogen. In mijlocul ingredientelor uscate faceti o gaură si turnati amestecul de ingrediente lichide. Bateti pana la omogenizare. Se toarna apoi amestecul in forma pregatita si se coace timp de 30 minute, pana cand veti obtine o culoare aurie iar la proba cu o scobitoare, aceasta va ramane curata. Scoateti prajitura din cuptor, scoateti-o din forma atunci cand se raceste un pic. Asezati pe deasupra si turnati peste ele restul de miere peste mierea.
Kali Orexi!Pofta Buna!