duminică, 26 iunie 2011

Monadiki Pantzarosalata-Salata de sfecla cu nuci , maioneza si iaurt

Ingrediente:

O sfecla medie, o cana de iaurt de oaie, 2-3 linguri maioneza, 1/2 ceasca  nuci (cantitatiile celor 4 componente depind de dvs), o mana de verdeata amestecata (menta,busuioc,oregano), sare si piper dupa gust .


Mod de preparare:

 

Sfecla se spala bine, se pune la fiert cu coaja in oala sub presiune circa 20-25 minute cat sa se inmoaie. O lasam sa se raceasca cat de cat, o curatam de coaja si o taiem in bucati mici. Adaugam iaurt , nuci si maioneza si amestecam gentil, dupa care adaugam si verdeturile si condimentele, mai amestecam un pic si dam la rece. Serviti la Meze sau ca o garnitura la un Souvlaki, Souvla, Kokoretsi sau alte preparate la gratar.

Kali Orexi!Pofta buna!