marți, 14 iunie 2011

Ciorba de salata a la Papagheorghiu

Ingrediente:

3 salate mai maricele, 2 legaturi de ceapa, 1 de usturoi, 1 legatura de leustean, 1 de patrunjel, 150 gr. kaiser,un picut de ulei de masline,1/2 l. bors, 200 gr. iaurt, 2 oua pt. dres si 3 oua pentru omleta, o mana de orez, sare marina neiodata dupa gust. 


Mod de preparare:

Spalati bine verdeturile.Taiati salata in fasii mici iar ceapa si usturoiul le tocati marunt. Incalziti putin ulei de masline pe fundul unei oale. Inabusiti putin kaiserul taiat bucatele, ceapa si usturoiul  dupa care adaugati salata verde si invartiti in oala pana se inmoaie bine si lasa zeama. In acest moment adaugati apa cat este necesar si lasati sa fiarba in clocote la foc mediu circa 40-45 minute. Cu vreo 10 minute inainte de terminare adaugati si o mana de orez, borsul si o omleta facuta din 3 oua si taiata in patrate. La sfarsit adaugati patrunjelul si leusteanul taiate fin. Condimentati cu sare dupa gust.Lasati un pic sa se raceasca si dregeti cu 2 oua batute energic amestecate cu iaurt. Serviti calduta ciorba.

Pofta buna!